Een camping in het groene hart van Italië!

Heeft u plannen om met de caravan of tent te gaan kamperen in Italië? Naast de razend populaire plekken zoals het Gardameer of bijvoorbeeld Toscane zou u ook kunnen overwegen om een camping te zoeken in het ‘Groene hart van Italië’. Een camping in Umbrië is misschien niet direct het eerste wat in u op komt. En dat maakt een keuze voor een vakantie in het Groene Hart alleen maar mooier.

Een camping in Umbrië aan het meer

Umbrië is in vergelijking met Toscane een minder bekende en vooral minder populaire regio voor vakantiegangers. En toch is Umbrië misschien wel minstens zo mooi. Juist omdat je hier minder Nederlanders tegen zult komen, proef je echt de Italiaanse cultuur.

In Umbrië ligt het vierde grote meer van Italië, namelijk het Trasimeense meer (meer van Trasimeno). Het is een schoon meer dat vooral gebruikt voor de vissers. Daarnaast is het ook een ideaal meer voor watersporten, bootjes en natuurlijk om in te zwemmen.

Rondom het meer van Trasimeno vindt u een verschillende campings, waaronder misschien wel de bekendste: Camping Badiaccia. Deze camping (en vakantiedorp) is een prachtige familiecamping voor jong en oud. Deze camping heeft een bijzonder schoon sanitair, animatie, een zwembad en een peuterbad maar ook een eigen strand dat direct aan het meer ligt. Je hoeft op Camping Badiaccia niet te betalen voor bijvoorbeeld je strandbedden, wat op veel verschillende plekken natuurlijk wel het geval is.

Deze camping in Umbrië heeft een restaurant waar je heerlijke gerechten kunt eten. Denk hierbij aan lekkere antipasti’s, pizza’s en verschillende vlees- en visgerechten.

Schitterende dorpjes en steden

Vanaf deze camping zie je in de verte de plaats ‘Castiglione del Lago’. Dit prachtige stadje is omgeven door grote stadsmuren. De vele kleine boetiekjes en delicatesse winkels staan voor je open! Vanaf het kasteel dat bovenop het stadje staat heb je een prachtig uitzicht over het meer van Trasimeno. Ook heeft Castiglione del Lago een strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.