Een professionele website laten maken

Je bent ondernemer en wilt een website laten maken voor je bedrijf. Of misschien overweeg je wel om zelf een website te bouwen met behulp van de vele online website builders die er te vinden zijn. Kijk vooral rond op het internet naar alle mogelijkheden die er zijn, want dan kom je er ook achter wat de voor- en nadelen zijn van het laten maken van een website door een professional of door het zelf te doen.

Website laten maken door professionals

Wil je een website laten maken door een ervaren website bouwer? Of dit nu een eenpitter is of een groter bureau, in dit geval weet je zeker dat je het over laat aan mensen die er echt verstand van hebben. Want hoe simpel het misschien ook wel lijkt, er komt best veel kijken bij het bouwen van een website. Zo is het belangrijk dat je goed nadenkt voor wie de website bedoeld is, wat moeten de bezoekers kunnen vinden? Hoe gaat de navigatie structuur eruit komen te zien? Hoe wordt jouw huisstijl en de identiteit van je bedrijf vertaald naar het design van je website? Dit zijn zo even een aantal dingen die ik opnoem maar zeker belangrijk zijn om over na te denken wil je een website maken of laten maken.

Welke software of welk platform wil je hiervoor gebruiken?

Welke software of platform wil je gaan gebruiken voor je nieuwe website? Wat je ook kiest, het is in ieder geval handig als je er zelf goed mee overweg kunt. Dat het systeem waarin je werkt, eenvoudig te beheren is. Een van de meest populaire, dan wel het populairste platform is ‘WordPress’. Dit systeem wordt door maarliefst 30% van alle websites gebruikt. Hiermee ben je in staat om snel en eenvoudig je eigen website te bouwen en te onderhouden.

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een website?

Ook niet geheel onbelangrijk, wat gaat het laten maken van een website ongeveer kosten? Nu is deze vraag niet met een zin te beantwoorden. Want het hangt erg af van wat voor soort website je bijvoorbeeld wilt. Heb je voldoende aan een ‘basis’ website die gebouwd is op basis van een standaard design, of wil je echt maatwerk. Iets unieks wat 100% van jou is. Dan zit er al snel een groot gat tussen de bedragen. Een vrij eenvoudige website kost meestal rond de 500 – 1250 euro. En een website die op maat is gemaakt, daar ben je vaak wel zo’n 1500 – 5000 euro aan kwijt. En afhankelijk van hoe complex je vraag is en of er specifieke modules gebouwd moeten worden kan de totaalprijs ook nog wel oplopen.

Dus, een website laten maken of gewoon zelf doen?

Ik heb in dit artikel een aantal punten opgenoemd die handig zijn en waar je aan moet denken wil je een website laten maken. Een ding is in ieder geval zeker, dat als je zelf een website maakt je hier veel tijd en energie in kwijt bent. En wanneer er problemen ontstaan of je ergens tegenaan loopt je alsnog de hulp in moet schakelen van een professional. Misschien is het daarom verstandig om gewoon te doen waar je echt goed in bent. Dit scheelt je veel tijd, geld en energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.