Ik heb last van Alopecia, wat nu?

Alopecia, ook wel pleksgewijze kaalheid is een ziekte die er voor kan zorgen dat je haar op bepaalde plekken uitvalt. Bij andere vormen van alopecia is zelfs volledige haaruitval mogelijk. Het is een autoimuunstoornis en uit verschillende onderzoeken is gebleken dat ongeveer 2% van de mensen hier mee te maken krijgt. Deze ziekte komt zowel voor bij vrouwen als mannen.

Verschillende soorten van alopecia

De ziekte alopecia is er in verschillende soorten. Zo heb je de Alopecia areata, dit is de plekgewijze kaalheid en die kan overal op het lichaam voorkomen. Heb je last van haaruitval op het hoofd? Dan kan er sprake zijn van Alopecia Totalis. Bij Alopecia Universalis is er helemaal geen haar te herkennen, zowel op het hoofd als op het lichaam niet.

Groeit mijn haar vanzelf weer terug?

In de meeste gevallen bij Alopecia groeit het haar naar verloop van tijd weer (gedeeltelijk) terug. Zo’n 70-80% gaat het hier om. Dit kan soms wel tot enkele maanden duren voordat de haargroei weer zichtbaar is. In de tussentijd kan het voor de persoon die te maken heeft met deze ziekte heel vervelend zijn omdat hij of zij het gevoel heeft dat de identiteit verloren gaat. Mocht je problemen ondervinden dan kan het altijd raadzaam zijn om met iemand contact op te nemen.

Draag een haarwerk of haarstuk

Een oplossing is om een haarwerk of haarstuk te dragen wanneer u last heeft van Alopecia. Indien u slechts een kale plek heeft, is het dragen van een haarstuk vaak wel voldoende. Heeft u last van meerdere kale plekken of zelf complete haaruitval? Dan kunt u overwegen om een pruik/haarwerk te dragen. Er zijn verschillende specialisten die u hierin kunnen adviseren en begeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.