Kamperen in het prachtige Umbrië

Heb je al vakantieplannen gemaakt voor dit jaar? Probeer dan eens het prachtige Umbrië uit. Voor veel mensen is deze regio minder populair dan bijvoorbeeld Toscane. En juist dat argument maakt het misschien wel mooier om nu eens een bezoek te brengen aan de enige regio in Italië die niet aan de kust grenst: Umbrië.

Camping als ideale uitvalsbasis

Wanneer je op vakantie gaat naar Umbrië en je houdt van kamperen dan is het echt de moeite waard om een camping in Umbrië te bezoeken. Rondom het meer van Trasimeno bijvoorbeeld. Hier liggen 8 mooie campings met allemaal hun eigen kenmerken en faciliteiten. Een bijkomend voordeel is dat het een ideale uitvalsbasis is als je voornemens bent om er lekker op uit te gaan in de regio.

Het groene hart van Italië met schilderachtige dorpjes

Umbrië wordt ook wel het Groene hart van Italië genoemd. Met haar prachtige groene heuvels, schilderachtige dorpjes en middeleeuwse plaatsen. Haar bijzondere en authentieke keuken, de truffel, de heerlijke wijnen en natuurlijk de olijfolie. Er is zo ongelofelijk veel te zien en te proeven. dat je waarschijnlijk aan 1 vakantie echt niet genoeg hebt!

Enkele mooie plaatsen om te bezoeken is natuurlijk Perugia, de hoofdstad van Umbrië. Maar ook Assisi, Orvieto, Gubbio, Spoleto en Castiglione del Lago zijn een prachtige plekken die een bezoek meer dan zeker waard zijn. Ieder stadje heeft haar eigen kenmerken maar wat je vaak ziet is de prachtige en bijzondere smalle straatjes.

Lago Trasimeno

Camping Umbrië aan het Lago Trasimeno nodig? Kies dan uit een van de 8 campings rondom het meer van Trasimeno. Een van de bekendste en populairste campings is de familie camping Badiaccia. Deze camping wordt al jaren hoog aangeschreven en heeft veel gratis faciliteiten. Ook is er in de zomer een animatieteam aanwezig die jong en oud goed weet te vermaken. De camping medewerkers zijn zeer gastrvrij, het restaurant serveert goed en zeker betaalbaar eten en vanaf de camping zijn er prachtige fietsroutes voor de fanatiekelingen onder ons. Kortom, een camping in Umbrië nodig als uitvalsbasis voor uw vakantie? Kies dan bijvoorbeeld voor Camping Badiaccia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.