Waarom je natuurlijk haarverzorgingsproducten zou moeten gebruiken

Veel consumenten die naar de winkel gaan voor het kopen van gel, wax, haarspray of andere haarproducten gaan direct op het bekende merk af en natuurlijk op de prijs. In principe is hier niets mis mee alleen zou ik je graag in dit artikel willen wijzen op een natuurlijk alternatief. Een oplossing die bestaat uit natuurlijke ingrediënten en misschien nog wel veel belangrijker; gezonder is voor je haar.

Natuurlijke haarverzorgingsproducten

Natuurlijke haarverzorgingsproducten zijn producten zoals gel, wax, haarspray, shampoo e.d. maar waar geen schadelijke stoffen in zitten verwerkt. Bij schadelijke stoffen kun je denken aan parabenen, sulfaten en siliconen. Parabenen is een conserveermiddel en zorgt er voor dat schimmels en bacteriën niet kunnen groeien. Eigenlijk worden deze stoffen vrijwel overal voor gebruikt net zoals in ons eten.

Siliconen worden ook veel toegepast in haarproducten. Deze siliconen zouden er eigenlijk voor moeten zorgen dat je haar meer glans krijgt maar op lange termijn is eigenlijk het tegenovergestelde waar. Producten die je gebruikt stapelen zich als het ware op in het haar en bij niet volledig goed uitwassen blijven er dus deeltjes in je haar achter.

Haarproducten vrij van siliconen en parabenen

Wanneer je over stapt op natuurlijke haarverzorgingsproducten zal je gaan merken dat je haar weer beter gaat groeien, meer glanst en natuurlijker oogt. Het is ook gewoon gezonder voor je haar om niet alleen maar chemische middelen erin te gebruiken.

Een van de relatief nieuwe merken op het gebied van haar- en huidverzorgin is Ornatiq. Kijk eens rond op de website naar de speciaal met liefde samengestelde producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.