Kan de kachel of open haard nog wel aan?

Je hebt het misschien wel voorbij zien komen op het nieuws. De grote rookontwikkeling als gevolg van het aansteken van de kachel of open haard met brandhout kan slecht zijn voor het milieu en of voor de gezondheid. Maar is dat eigenlijk wel zo? En als dit klopt, hoe kan je dan je kachel stoken op een zo milieu bewuste manier?

Kies voor een schoon en duurzaam alternatief

Hoewel het meerendeel van de Nederlanders hun open haard of kachel nog laat stoken op gewoon hout, is er de laatste jaren een veel schonere en meer duurzame oplossing op de markt: de houtbriket. Deze houtbriketten worden door (oa) Fikse Houtbriketten geproduceerd en geleverd. De houtbriketten bestaan uit 100% schone houtvezels en er worden bij de productie geen stoffen aan toegevoegd. Dit heeft als resultaat dat er een mooie en schone houtbriket ontstaat.

Nog een aantal voordelen van het stoken met houtbriketten

Dit schone en duurzame kachelhout kent nog veel meer voordelen. Doordat het vochtgehalte in de briketten heel erg laag is (minder dan 5% vocht) blijft er weinig as over nadat de briketten zijn opgebrand. U houdt op deze manier dus de kachel of schoorsteen veel gemakkelijker schoon!

Houtbriketten zijn in tegenstelling tot gewoon brandhout gemakkelijk op te stapelen. Door de vorm die ze hebben kun je ze keurig op elkaar stapelen en je kun ook veel meer briketten kwijt. Dit type hout neemt namelijk niet zoveel ruimte in beslag. De brandduur van houtbriketten is een stuk langer dan regulier kachelhout.

Bent u nieuwsgierig en wilt u graag overstappen op dit schone en duurzame brandhout? Kijk dan eens bij fiksehoutbriketten.nl. Producent en leverancier van Pini Kay en RUF Houtbriketten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.